În căutarea legendei, la Călărași se scrie istorie

Dragostea pentru slovele manualelor școlare poate fi transmisă copiilor și prin condițiile pe care statul le asigură sistemului educațional. La Călăraşi s-a reabilitat școala, actualmente fiind o clădire în care copiii şi profesorii deopotrivă vin cu drag.

???????????????????????????????Tot aici a fost amenajată o bază sportivă multifuncţională. Se află  în construcţie drumul judeţean 282 H, care va avea o lungime de 5 km, acesta urmând să fie  asfaltat şi va trece prin centrul comunei. La realizări de amploare şi foarte benefice pentru locuitorii comunei putem consemna şi pietruirea a nu mai puţin de 22 km de drumuri şi străduţe.

În 2012, la Călăraşi a luat fiinţă o formaţie de dansatori. Aceasta a obţinut locul 1 pe judeţ pentru cele mai frumoase costume. Ceea ce puțini știuînsă este că primărița care conduce de ceva timp destinele localității, Elena Vrajotis, nu face administrație după ureche sau intuitive. Elena Vrajotis a găsit timpul și resursele necesare pentru a se specialize în diverse domenii, inclusive pe partea de antreprenoriat și accesare fonduri europene, astfel încât eforturile sale ca edil să fie vizibile de la an la an.

calarasi”Fiecare loc are propria-i poveste. Cu urcușuri, dar și cu coborâșuri, am ajuns aici, după ce am străbătut împreună multe decenii. Am pornit din vremea în care se scriau legendele și ne-am „trezit” acum, pe aceleași meleaguri, însă cu totul schimbate. Am urmărit povestea pe tot parcursul ei și nu i-am găsit sfarșitul. La început l-am căutat, însă apoi am realizat că nu-l putem găsi, pentru că nu există.
Am devenit „personaje” într-o poveste pe care trebuie să o ducem mai departe”,vorbește  poetic, Elena Vrajotis, despre destinul comunității pe care o administrează.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Botosani. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s